medlem siden 22. maj, 2011
Idè til ny type brandalarm, som er designet, mhp. at forebygge faldulykker fra stol eller stige ved betjening.
Har man udfordringer med at betjene sine brandalarmer på grund af fysiske begrænsninger, er kørestolsbruger eller f.eks. gangbesværet, kan denne nye type brandalarm være til stor hjælp, fordi den ved betjening, i forbindelse med de anbefalede årlige funktionstest eller deaktivering af falske alarmer, kan håndteres fra gulvhøjde.
Når der, ca. hvert anden år, er behov for batteriskift, kan brandalarmen nemt nedtages og derefter opsættes i loftbeslaget igen, uden at der skal benytte en forhøjning, som ofte er den nærmeste stol eller en stige. Alt betjeningen af denne brandalarm kan ske fra gulvet f.eks. med det medfølgende værktøj.
Det anbefales, at brandalarmer udskiftes til en nyere model cirka hvert tiende år, da deres effektivitet kan falde over tid.
Det sker desværre ikke så sjældent, at personer er brændt inde, fordi batteriet i deres
brandalarm er opbrugt eller ikke virker. Det kan der være forskellige grunde til, men en af grundene kan være, at brandalarmen ikke jævnligt er blevet funktionstestet.
En stor andel af de brandalarmer, som er i handlen på nuværende tidspunkt, har ofte kun en lille testknap, som skal holdes inde med en finger, når alarmen skal
funktionstestes eller man ønsker at deaktivere en falsk alarm.
Det betyder, at hvis en persons normale rækkevidde ikke i sig selv er tilstrækkelig til at nå
brandalarmen, hvor den er monteret, hvilket typisk er på loftet i lokaler med møbler og andre genstande, som ikke lige er til at flytte rundt med, så bliver batteriskift, funktionstest og deaktivering af falske alarmer meget besværlig.
Den nye type brandalarm har, som alternativ til de fleste brandalarmer med en lille testknap, en betydelig fordel ved at hele alarmhuset benyttes som testknap.
Dette betyder, at man i forbindelse med f.eks. rengøring i form af støvsugning eller fejning hurtig kan funktionsteste sin brandalarm med en lang genstand, der er lige ved hånden.
Det er nemt med f.eks. en kost eller støvsugerrør, fordi man ikke behøver at stå vinkelret under brandalarmen for at foretage et blødt tryk mod alarmens alarmhus og derved funktionsteste den.
I mange boliger vil den halvårlige funktionstest på denne måde kunne foretages, uden at man skal gøre brug af en forhøjning med risiko for faldulykker
Brandalarmen kan ligeledes monteres på skråvægge, som kunne være under tag/loftrum. Det betyder, at det er mere bekvemt at placere brandalarmen, hvor man ellers ikke ville montere en brandalarm.
Alt eller intet
Dette projekt er et såkaldt "alt eller intet"-projekt. Det betyder, at hvis projektet ikke når dets mål, så tilbagebetales pengene til alle støttere.
Modtager to brandalarmer samt en monteringsarm.
I bliver ligeledes nævnt på vores hjemmeside, som tak for jeres støtte til projektet.