Giv en elefant til Eriksminde

20.855,00 kr. 208.55% of 10.000,00 kr.

128

crowdfunders
expired
Lynge Korsgaard @Eriksminde

medlem siden 21. august

Om projektet

Få en Elefant til Eriksminde Efterskole


På Eriksminde Efterskole planlægger vi at anskaffe os en elefant. Og vi har brug for hjælp. Henover sommeren 2024 har man som indbygger eller gæst i Aarhus kunnet møde en lang række skulpturer i det offentlige rum. Skulpturerne forestiller elefanter, og de er alle udsmykket af etablerede og up and coming kunstnere. Der er virkelig kommet nogle fantasifulde og finurlige elefantskulpturer ud af initiativet.

Og apropos initiativ, så er det Psykiatrifonden, der er afsender på kunstprojektet. Psykiatrifonden er en privat organisation, som arbejder for at støtte og rådgive mennesker med psykiske sygdomme. De mange farverige elefanter peger på talemåden ‘elefanten i rummet.’ En talemåde, som henviser til alvorlige mellemmenneskelige problemer, som alle nok kender til, men som ingen ønsker at tale om.

Som mange andre skoler og undervisningsinstitutioner i landet, oplever også Eriksminde Efterskole, hvorledes unge mennesker i stadig højere grad bliver ramt af psykisk sygdom. Enten direkte eller indirekte. Vi oplever også, at både unge og deres forældre ofte har udfordringer med at finde frem til den åbne samtale om de ofte svære - og elefantstore - emner. Vi genkender den generelle tendens i samfundet, og en elefant i rummet (altså de konkrete og farverige af dem) vil være en frugtbar reference for vores arbejde med de unge, og samtidig passe eminent ind i vores arbejde. Vi tror nemlig på, at kunsten kan sætte ord på ting, som ellers kan være svære formulere sig om.  

I starten af efteråret 2024 skal elefanterne ikke længere stå i Aarhus og omegn. De tages ned for derefter at blive bortauktioneret. Pengene, der rejses på baggrund af auktionen, tilfalder Psykiatrifonden og deres fortsatte arbejde. Eriksminde Efterskole deltager i auktionen d. 10 september. Men vi kan ikke alene. I skal være med.   

Vi håber I vil være med til at samle penge ind, så vi kan deltage i auktionen og (forhåbentligt) få en elefant, som kan give glæde og starte samtaler mellem alle de mennesker der har berøring med os. Vi ved af gode grunde ikke hvad elefanterne kommer til at koste, da det er auktioner. Vi vil gøre hvad vi kan for at få en elefant til Eriksminde for de penge som vi samler ind. Hvis IKKE det lykkes at få en elefant vil alle pengene blive returneret til jer. Hvis vi får råd til to - så køber vi dem.

Støt op om psykiatrifondens arbejde og vær med til at få en elefant til Eriksminde


Alt eller intet

Dette projekt er et såkaldt "alt eller intet"-projekt. Det betyder, at hvis projektet ikke når dets mål, så tilbagebetales pengene til alle støttere.

Læs mere om Alt eller intet

Partnerskaber