Danske scenekunstnere til Vestafrika

500,00 kr. 0.50% of 100.000,00 kr.

1

crowdfunders
expired
susannedanig @susannedanig

medlem siden 9. september, 2014

Om projektet

Gennem et par år har vi i Dansk ITI - International Theater Institute - opbygget et samarbejde mellem scenekunstnere i Danmark og på Elfenbenskysten til gensidig glæde og støtte. Vi har besøgt dem og været med til at lave workshops for afrikanske kvindelige scenekunstnere, og nogle af dem har været heroppe for at se og lære. Nu har de valgt 5 forestillinger de meget gerne vil vise på en festival i december måned, samtidig med at de har bedt deltagerne holde workshops for scenekunstnere fra hele Vestafrika, der bliver lavet en særlig åbningsforestilling med kunstnere fra begge vores lande. For os er det et hjerteprojekt, hvor vi støtter udvikling af ny scenekunst i Vestafrika, overfører viden og laver gode læringsrum - samtidig med at vi åbner for inspiration til de danske scenekunstnere.

Vi har brug for støtte til omkostningerne til at få de 14 danske deltagere til Afrika og vise forestillinger samt lave workshops for børn og voksne - og vi har ikke kunnet få støtte fra officiel side, derfor håber vi på hjælp gennem crowdfunding. Det samlede budget er på 275.000 kr. - men hvis I kunne hjælpe med at få samlet sammen til rejserne på 100.000 kr. er jeg sikker på, at vi kan få overbevist kunstnerne om at tage af sted og dermed vi startet en hel unik udveksling.

Alle forestillinger er turnevenlige med få medvirkende og to af dem bruger video på nye måder, alle er skabt med støtte fra Statens Kunstråd. De skal vise deres forestillinger for fagfolk på festivalen RIAC i byen Adzope, på skoler i området og de skal lave workshops for afrikanske scenekunstnere samt børn og unge.  Her er de deltagende scenekunstnere og deres forestillinger:

Asterions Hus med ”Mit Rum”
Saga Collective med ”Min Farmors Spøgelse”
TinCan Company med ”Camping Delight”
Birgit Løkke & Jesper Siberg – percussions samarbejde  lokale percussionister.
Wilma Production/Helle Fuglsang åbningsforestilling med afrikanske kvinder

Disse workshops skal afholdes:
Peter Kirk – introduktion til fysisk teater for iscenesættere/skuespiller
Tilde Knudsen – introduktion til stop-motion teknik i scenekunst
Ingrid Tranum/Anette Asp Christensen  - dans/bevægelse for skolebørn
Gry Lambertsen/Rune Vadstrøm – nycirkus teknik for skolebørn
Birgit Løkke/Jesper Siberg - workshop i percussion/elektronika – brug af andre materialer og reallyde.

Om RIAC - Recontres Internationales des Arts et de la Culture arrangeret af BAC/ITI Côte d’Ivoire
RIAC er en ny festival/mødeplads for international scenekunst skabt i 2012. Den finder sted i den lille by Adzope en times kørsel fra Abidjan. Ideen er at skabe et mødested hvor forestillinger fra Côte d’Ivoire, resten af de fransktalende afrikanske lande og resten af verden kan blive vist og debatteret. Der er workshopforløb som en integreret del af RIAC, og festivalen forsøger at samle scenekunstnerne til en fælles dialog om scenekunst i verden.

Om Femmes en Scène arrangeret af BAC/ITI Côte d’Ivoire
Femmes en Scène er blevet en vigtig platform for at støtte udviklingen af den kvindelige stemme i afrikansk scenekunst. Det er et atelier med workshops og debatarrangementer for en bred vifte af afrikanske kvindelige scenekunstnere, der samtidig skaber et vigtigt netværk blandt disse. Workshoppen er målrettet mod både skuespil, iscenesættelse, scenografi, lys/lyddesign og dramatik, og afholdes hvert andet år i byen Grand-Bassam uden for Abidjan.  I 2013 deltog 38 kvinder fra 14 forskellige fransktalende afrikanske lande.

Perspektiv
Der arbejdes videre med at turnere danske scenekunstnere i Vestafrika, samt at skabe forestillinger fra Vestafrika, der er egnet til turne i Danmark. Dette turnesamarbejde ønskes udvidet gennem årene til hele norden.
Der kan skabes 1-2 co-produktioner på basis af de workshops, der afholdes under RIAC. Og at disse kan turnere i Vestafrika og Norden.
Femmes en Scène i november 15 får danske undervisere
Der arbejdes for at skabe praktikforløb for nogle af kvinderne fra Femmes en Scene platformen.
Der arbejdes frem mod muligheden for at danske scenekunstnere kan komme i recidencies/studieforløb i Grand-Bassam
Partnerskaber